Emailový bonton: deset nejdůležitějších tipů

31.07.2018 | Pro firmy, Pro zaměstnance | Komunikace

Dovednost správně sestavit email se stala naprostou nutností, stejně jako potřeba dodržovat pravidla slušného chování kdekoliv ve společnosti. Přinášíme Vám praktické desatero, které Vám pomůže nebýt "emailovým slonem v porcelánu". celý článek

Po mateřské a rodičovské zpět do práce

23.07.2018 | Hledání práce, Pro zaměstnance | Hledání práce, zaměstnanec, žena

Nejdříve to vypadá jako nekonečné tři roky prázdnin, ale bohužel (pro někoho bohudík) utečou jako voda. Člověk je o pár kilo těžší, přibude pár vrásek od nevyspání a už zase řešíme práci. Jak je to s původním pracovním místem? celý článek

Odcházím do důchodu – mám nárok na odstupné?

11.07.2018 | Pracovní právo, Pro zaměstnance | právo, výpověď, zákon ...

Odchod do důchodu bohužel není důvodem pro zaměstnavatele, aby vyplácel odstupné. Může se to zdát nefér, vždyť řada zaměstnanců pracuje pro jednu firmu i desítky let. Bohužel však podle zákoníku práce není dosažení důchodového věku výpovědním důvodem a nevzniká tak nárok na výplatu odstupného. celý článek

Syndrom vyhoření – prevence, příznaky a léčba

2.07.2018 | Názory a postřehy, Osobnostní rozvoj | Osobnostní rozvoj, pozitivní myšlení, seberozvoj ...

Jednoho dne se člověk probudí a ani nemůže únavou vylézt z postele. Může to být právě syndrom vyhoření. On se ohlašuje už dřív a většinou okolí dotyčného dlouhodobě upozorňuje, že k tomu spěje, ale to bývá zbytečné a marné. Dnešní doba bohužel vyvolává dojem, že je v pořádku trávit život jen prací a být neustále "busy". Stav vyhoření byl poprvé popsán americkým psychonalytikem Herbertem J. Freudenbergerem až v roce 1974, ale zcela jistě se však vyskytoval i před tímto datem. celý článek

Oběd Vás na celé odpoledne buď „odpálí“ nebo povzbudí. Co si dát?

22.06.2018 | Pro zaměstnance | spokojenost

Svíčková s knedlíkem a člověk je KO. Proč? Jaké jídlo si tedy dát, abychom zvládli odpoledne v práci bez pekelné únavy? Základem je vhodná kombinace tuků a bílkovin. Čím méně sacharidů, tím lépe. Tuky dodají energii, ale přitom nezpůsobí únavu jako sacharidy. celý článek

Řekněte si o přidání

13.06.2018 | Pro zaměstnance | plat, zaměstnanec

Máte pocit, že nejste adekvátně oceněni? Že kolegové berou víc? Udělete si průzkum, jaká je reálná výše příjmu na Vaší pozici. Pro začátek postačí projít si inzeráty a podívat se na podobné pozice, často v nich najdete i informaci o výši mzdy. A pak začněte jednat. celý článek


Práce | Brigády | Moje.kariéra | Poradna | O nás | Kontakt | Zaměstnavatelé

Obchodní podmínky | Ochrana osobních údajů

©2023 KARIERA.CZ s.r.o.