Najděme pravou práci pro Vás.

Jakékoliv odvětví. Jakékoli místo. Jakákoli úroveň zkušeností.

Vedoucí oddělení sociální péče a prevence

Městská část Praha 6 - Úřad městské části Československé armády 23, 160 52 Praha 6 zastoupená tajemníkem Úřadu městské části

v souladu s ust. § 7 zákona č. 312/2002 Sb. Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, vyhlašuje výběrové řízení na obsazení pracovního místa vedoucího úředníka/vedoucí úřednice

vedoucí oddělení sociální péče a prevence

Platové zařazení: platový tarif v 11. platové třídě je stanoven ve výši od 25 280 do 37 170 Kč a bude určen podle délky praxe, doby péče o dítě a doby vojenské základní (náhradní) služby, výše příplatku za vedení činí 1 860 až 11 150 Kč, osobní příplatek může být poskytnut až do výše 37 170 Kč.

Co Vám nabídneme ještě:

  • pružnou pracovní dobu
  • 5 týdnů dovolené
  • 3 „sick days“
  •  Další dny volna Vám dáme například na zařízení osobních záležitostí, doprovod Vašeho prvňáčka v jeho první školní den aj.
  • benefity v hodnotě minimálně 30 tisíc Kč ročně (plně hrazené e-stravenky 100 Kč, roční kupón MHD na území hl. m. Prahy, příspěvek na penzijní připojištění aj.)

Budete v opravdu příjemném pracovním prostředí kousek od zastávek Dejvická a Hradčanská, načerpáte zkušeností ve veřejné správě, postaráme se o Vás při adaptaci a po zkušební době se můžeme domluvit na práci z domova, případně dalších možnostech sladění práce s Vaším osobním a rodinným životem.

  • Nabídneme Vám také zajímavé možnosti vzdělávání.
  • Děti Vám pomůžeme umístit do naší dětské skupiny, která je opravdu v krásném a klidném prostředí, navíc je certifikovanou „Školkou v pohybu“.
  • Pro dny volna pro Vás máme možnost rekreace v jedné z nejkrásnějších lokalit u Slapské přehrady.

Jak si představujeme Vás:

náplň Vaší práce (příklady požadovaných prací):

  • Řídíte oddělení sociální péče a prevence, koordinujete veškeré činnosti sociální práce a činnosti kurátora pro dospělé.
  • Poskytujete odborné sociální poradenství v oblasti sociálně právní pomoci osobám se zdravotním postižením, seniorům a osobám se specifickými potřebami.
  • Provádíte sociální šetření u osob ohrožených sociálním vyloučením.
  • Koordinujete poskytování sociálních služeb, depistážní činnosti zaměřené na vědomé, cílené a včasné vyhledávání jednotlivců, rodin a skupin v nepříznivé sociální situaci, úzce spolupracujete se zdravotnickými zařízeními a praktickými lékaři.
  • Koordinujete pomoc repatriovaným osobám z třetích zemí, zprostředkováváte kontakt s poskytovateli sociálních služeb a tlumočníky. Koordinujete pomoc občanů ČR, kteří jsou vráceni jako nežádoucí osoby z členských států EU nebo jsou deportováni z třetích zemí. Koordinujete pomoc při řešení tíživé situace migrantů z třetích zemí, kteří se nachází v hmotné nouzi.

Bližší informace:        

Bc. Jitka Köcherová, vedoucí Odboru sociálních věcí, telefon:  220 189 612

Požadované vzdělání:

- vysokoškolské vzdělání získané studiem v bakalářském, magisterském studijním programu zaměřeném na sociální práci, sociální politiku, sociální pedagogiku, sociální péči, sociální patologii, právo nebo speciální pedagogiku, nebo

- vyšší odborné vzdělání v oborech vzdělání zaměřených na sociální práci a sociální pedagogiku, sociální pedagogiku, sociální a humanitární práci, sociální práci, sociálně právní činnost, charitní a sociální činnost.

Požadované znalosti a dovednosti:

  • znalost zákona č. 108/2006 Sb., zákon o sociálních službách, a souvisejících předpisů
  • velmi dobré komunikační schopnosti, včetně dobré vyjadřovací schopnosti v písemném i mluveném projevu v českém jazyce
  • manažerské schopnosti a dovednosti; řízení činností na obdobné pozici ve veřejné správě vítána
  • pokročilá znalost práce na PC (MS Office); schopnost vyhledávat ve veřejně dostupných rejstřících a aplikovat zákony a legislativu v praxi
  • vítána úspěšně složená zkouška podle vyhlášky č. 512/2002 Sb., o zvláštní odborné způsobilosti pro výkon správních činností v sociálních službách

(povinnost složit zkoušku do 18 měsíců od uzavření pracovního poměru, případně předložit doklad o uznání rovnocennosti vzdělání2).

Předpoklady pro jmenování vedoucího úředníka stanoví § 4 zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů :

  • státní občan ČR, popř. fyzická osoba, která je cizím státním občanem a má v ČR trvalý pobyt
  • dosažení věku 18 let
  • způsobilost k právním úkonům
  • bezúhonnost
  • ovládání českého jazyka
  • podle § 2, 4 a 20 zákona č. 451/1991 Sb., kterým se stanoví některé další předpoklady pro výkon některých funkcí ve státních orgánech a organizacích České a Slovenské Federativní Republiky, České a Slovenské Republiky, ve znění pozdějších předpisů, tj. lustrační osvědčení a čestné prohlášení; předpoklady podle tohoto ustanovení neprokazují osoby narozené po 1. prosinci 1971.

Úplné znění oznámení o výběrovém řízení naleznete na www.praha6.cz - Úřední deska - Volná pracovní místa nebo na www.praha6.cz - Menu - Volná pracovní místa:

https://www.praha6.cz/kariera/kariera_268084216_68792.html

Pokud Vás nabídka zaujala, budeme se těšit na Vaši přihlášku, která je podmínkou pro zařazení a účast ve výběrovém řízení. Výčet náležitostí přihlášky a k ní požadovaných ověřených dokladů, včetně způsobu jejího podání, naleznete v úplném znění oznámení o vyhlášení výběrového řízení.

Neodpovídejte, prosím, prostřednictvím odpovědního formuláře na této stránce.

Přihlášku s požadovanými doklady je nutno doručit v uzavřené obálce tak, aby ji vyhlašovatel obdržel nejpozději dne 30.04.2024 v podatelně Úřadu městské části Praha 6, Československé armády 601/23, Praha 6. Přihlášku lze podat rovněž elektronicky prostřednictvím datové schránky městské části: bmzbv7c

Na obálku (do předmětu) prosím uveďte: NEOTEVÍRAT - výběrové řízení – vedoucí OSPP

logo

Firma: Městská část Praha 6

Kontakt: Ing. Miroslava NEUGEBAUEROVÁ
Čs. armády 601/23, 160 00 Praha 6 - Bubeneč

Telefon: 220189352

Místo práce: Praha 6

Typ úvazku: hlavní pracovní poměr

Plat: 35000 - 50000 Kč/měsíc