Najděme pravou práci pro Vás.

Jakékoliv odvětví. Jakékoli místo. Jakákoli úroveň zkušeností.

Vedoucí oddělení vědeckého tajemníka

Národní muzeum – Odbor náměstka pro centrální sbírkotvornou a výstavní činnost vyhlašuje výběrové řízení na obsazení pozice

Vedoucí oddělení vědeckého tajemníka 

Místo výkonu práce: Oddělení vědeckého tajemníka, Nová budova, Vinohradská 1 

Nástup: ihned nebo dle dohody 

Požadavky pro výkon práce:- VŠ vzdělání,- praxe v oblasti administrace či koordinace výzkumu a vývoje,- znalost základních parametrů hodnocení VO v rámci metodiky 17+,- orientační znalost v oblasti legislativy výzkumu a vývoje, například zákona č. 130/2002 Sb.,- zkušenosti v oblasti projektového řízení a jeho administrace s ohledem na tuzemské a zahraniční dotační programy,- orientace v provozu příspěvkové nebo neziskové organizace, zejména znalost zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek,- orientace v oblasti humanitních a přírodních věd a v metodách zpřístupnění kulturního dědictví,- schopnost analytického a systematického myšlení, kreativita,- právní vědomí a schopnost administrativních úkonů,- komunikativnost a organizační schopnosti, asertivita, flexibilita, společenské vystupování,- znalost minimálně AJ slovem i písmem,- výborná znalost práce na PC (zejména Excel, práce s rozsáhlými databázemi atp.),- trestní bezúhonnost. 

Upřesňující informace: 

Pracovní náplň:- koordinace vědecko-výzkumné činnosti NM v rámci institucionální podpory IP DKRVO, především z hlediska strategické, koncepční a administrativní podpory a dohled na hospodaření s prostředky přidělenými NM v rámci tohoto programu.- koordinace vědecko-výzkumné činnosti NM v rámci tuzemských a zahraničních dotačních programů, zejména NAKI, GAČR, HORIZON Europe, a to především z hlediska strategické, koncepční a administrativní podpory jednotlivým projektům v jejich jednotlivých fázích.- systematický sběr a analýza/vyhodnocování dat souvisejících s VaV činností za účelem vnitřního i vnějšího hodnocení VO a plnění agend nadřazených orgánů (OVV, MKČR, RVVI).- samostatně či v týmu tvorba koncepčních a strategických dokumentů v oblasti VaV činnosti NM, jejich bilance a vyhodnocování. Tvorba dalších vnitřních dokumentů a norem v této oblasti opět samostatně či s podílem. 

Nabízíme:- pracovní úvazek 1,0- pracovní poměr na dobu určitou s možností změny na dobu neurčitou po prvním roce,- zázemí významné kulturní instituce se sídlem v centru Prahy s širokou národní a mezinárodní spoluprací- možnost dalšího odborného růstu,- možnost zapojení do řešení národních či mezinárodních projektů se samostatným finančním ohodnocením,- 5 týdnů dovolené, 3 dny indispozičního volna, příspěvek na stravování/kulturu/sportovní aktivity.

Odměňování: Odměňování podle zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce, ve znění pozdějších předpisů, a podle nařízení vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě. 

Termín pro podání přihlášky: 30. 4. 2024

Způsob zpracování přihlášky: Motivační dopis Profesní životopis včetně rešerše samostatně či v týmu řešených výzkumných projektů (zahrnující telefonické a e-mailové spojení na uchazeče)Přihlášky zasílejte na e-mail: personalni@nm.cz, zprávu označte v předmětu „vedoucí oddělení vědeckého tajemníka". Přihlášky, které nebudou splňovat uvedené náležitosti, nebudou zařazeny do výběrového řízení. 

Kontaktní osoba: RNDr. Jiří Frank, Ph.D., Vedoucí Oddělení vědeckého tajemníka, e-mail: jiri.frank@nm.cz,  tel.: 224 497 223.

Místo bude obsazeno výběrem z uchazečů.Zaměstnavatel si vyhrazuje právo nevybrat žádného z přihlášených uchazečů a výběrové řízení zrušit.

Odesláním životopisu udělujete Národnímu muzeu souhlas ve smyslu zákona č. 110/2019 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů (Nařízení EU č. 2016/679), ke shromažďování, zpracovávání a uchovávání Vašich osobních údajů pro účely výběrového řízení na toto či jiné vhodné pracovní místo, a to maximálně v délce jednoho roku. Svůj souhlas můžete písemnou formou kdykoli odvolat.

Firma: Národní muzeum

Kontakt: Mgr. Michaela MRUVČINSKÁ
Václavské nám. 1700/68, 110 00 Praha 1 - Nové Město

Telefon: 224497203

Místo práce: Praha 1

Typ úvazku: hlavní pracovní poměr